torsdag 25. februar 2010

Hytta


I dag går turen til hytta og en langweekend i barnas regi ;)
Det blir 2 mammaer og 5 barn mellom 3 og 8 år. Det blir livlig og koselig... Bare utetemperaturen kryper litt oppover nå slik at vi får noen deilige utedager på bortoverski og kjelke.


Gleder meg til fyr på peisen, drikke kakao og ha på meg raggsokker og nikkers... Glad for strøm og tv på hytta, for litt OL må man jo også få med seg.
Forventningsfulle unger som gleder seg til tur er helt herlig! Mine to er så glad og stolte over å skulle få vise frem hytta si til vennene. Alltid stas å ha med venner på tur. Sitte i den andre familiens bil, fnise og le;) Spise smågodt og bli småkvalm... Jeg husker det så godt fra jeg var liten, og forstår hvordan unga har det nå.


Ønsker alle en God Helg ;)

~lillema~

tirsdag 23. februar 2010

Tilbake til hverdagen

Nå er jeg hjemme igjen etter 2 fantastiske døgn ombord på Color Fantasy :)
Det gjorde godt for kropp og sjel. Formen er på topp og humøret likeså...
Jeg anbefaler den båten av hele mitt hjerte! Alt var vellykket; ren og pen lugar, nydelig mat og drikke, masse spennende butikker og kjempeservice! Det frister til gjentagelse ganske så snart. Nå var jeg på tur uten barn, men det er nok et eldorado for barna å være med også.


Etter en slik tur får jeg masse energi og i dag er jeg klar for husvask og jeg tror sannelig jeg har overskudd til å bake litt også. Greit å ha noe å overraske ungene med på hytta til helgen. Jeg og barna har invitert mamman til barnas venner, så vi blir 2 damer og 5 barn på tur. Da er det godt å ha noe lettvint å servere barna ute i snøen, eller noe godt å ha i sekken.



Jeg ble veldig fristet av Veronicashus sine skoleboller og kanelboller. Gjærbakst er alltid en suksess for store og små. Mmmm - gleder meg til duften av gjærbakst i huset!


I morgen kommer junior hjem etter å ha blitt skjemt bort hos bestemor noen dager. Han fløy avgårde på lørdag, så stolt og "stor" da han vandret inn på flyet alene. Mor står med tårer i øynene, han med spenning og glede... Det er andre gang han flyr alene, og han vil det helt selv.
Bestemor bor på gård og det er veldig stas siden de har dyr der. Det blir lite jobbing men mye traktorkjøring har jeg inntrykk av. Jeg er så glad for at barna mine for oppleve noe annet enn playstation, wii, fotball og fotballkort.




Dagens ønske; (fremdeles...) *Sukk*

Klem fra ~lillema~

fredag 19. februar 2010

Litt Luksus



Om ikke mange timenene.... 27 for å være nøyaktig ;) så legger båten fra kai i Oslo mot Kiel. En "luksus-tur" skal bli godt for kropp og sjel.
Deilig lugar, musserende drikke, 5-retters middag, shopping og spa blir noen av ingrediensene for helgens tur.





Jeg syntes av vi alle skal unne oss litt comfort, luksus og egenpleie en gang i blandt. Skjemme bort seg selv...
Da kommer overskuddet til barn, jobb, hus og hjem tilbake. Man blir rett og slett et bedre menneske ~iallefall gjør jeg det ;)



Ønsker alle en fortreffelig fredag og GOD HELG !!

Helgekos fra ~lillema~

torsdag 18. februar 2010

Time after time

Jeg vil gjerne dele en av mine absolutte favoritter gjennom tidene.
En sang og tekst til ettertanke og en nydelig melodi.
Lytt og nyt...





Ha en vakker natt <3

Bloggklem fra ~lillema~

Andre boller



Siden det skjer litt endringer i livet mitt om dagen på godt og vondt, tenker jeg på ordtaket; "Nå skal det bli andre boller". Og hva er mer passende enn fastelavensboller og fastelavensris; andre boller og litt ris (til egen bak) :)
Man må jo tenke positivt om det butter litt i mot...

















Her er min favoritt bolleoppskrift

1 pakke gjær (alltid fersk)
100 g smør (smeltes)
3 dl melk
1 liter mel
1 dl sukker
en dæsj kardemomme

10.15 min på 180 grader.
Husk å pensle. Gjerne med smør

~mmmm...~ Velbekomme :)

onsdag 17. februar 2010

Jeg ønsker meg...



....en lysekrone.
Og det finnes så utrolig mange flotte der ute. Som denne for.eks. Denne er av den litt enklere typen, men den dagen jeg får hjem som kan romme litt mer enn mitt så skal jeg ha en gedigen en over spisestuebordet mitt. Det er heldigvis lov å drømme :)

Nå er prosjekt tv/tvbord/tvkroken som jeg skal begynne med. Jeg skal legge ut før og etter bilder når jeg endelig blir ferdig. Jeg har fått mange tips, men jeg skal nok finne min egen stil likevel.
Jeg er av den heldige feminine som er glad hun ikke har et stort sort "uhyre" av en tv som tar hele stua. Min er en sølvgrå 32` som ikke tar for mye av helheten.
Skilt og bokstaver er jeg som mange andre blitt litt hektet på; men det beste skiltet er det jeg fikk til jul av min fantastiske venninne; solskygger.

The best antiques are old friends

I love it!! Tusen takk :-)

~lillema~

Livet



Man skal jammen ikke kimse av livet... Og som jeg skrev tidligere så kan man ikke ta noe for gitt. Da var det mest vann i rørene jeg skrev at man ikke skulle ta for gitt, men det gjaldt det meste- også kjærligheten.
Nå er jeg litt sånn "fram og tilbake er like langt", eller som det føles akkurat nå; dobbelt så langt!

Jeg har prøvd, har gitt det en mulighet, tatt sjansen og kastet meg ut i det... KJÆRLIGHETEN! -og gått på trynet ~atter engang~.
Men det var et forsøk, så det gjør ikke like vondt som forrige gang. Eller kanskje når jeg kjenner etter (man bør ikke kjenne etter merker jeg...) så gjør det faktisk litt vondere på en annen måte. Nå er det endelig, bruddet er endelig! Man har hatt ett brudd og prøvd igjen, og etter det da er det vel helt over!?
Jeg vil iallefall ikke hoppe frem og tilbake noe mer...
Men; vi er venner, og det vennskapet skal vi klare å beholde for oss selv, ungene og samarbeidet med ungene.

Jeg vet at utfordringene vil komme som perler på en snor...men jeg er klar. Jeg skal klare meg økonomisk, selv om jeg vil få det veldig trangt. For i tiden mens vi liksom var en familie igjen, ble jeg hytteeier sammmen med mine søsken. Det er jo selvfølgelig veldig bra, men det drar jo med seg visse økonomiske utfordringer. Det er en gammel, stor hytte. Og rett etter overtakelsen - ja, så sprakk vannrøret = vannlekkasje. Som igjen betyr nytt gulv, og da dette var på kjøkkenet så blir det "nytt" kjøkken også. Min x er den eneste i min familie som har vært nevenyttig. Nå er det vi 4 søsknene som med 4 * 10 tommeltotte skal fikse på lavbudsjett. Kan virkelig ikke annet enn å smile av tanken på hvordan det vil se ut :)




Her ser dere et glimt av hytta. En familiestolthet som vi nå har gjort en innsats for å kunne klare å behold. Det kommer nok flere bilder av hytta med tiden.

I all "elendigheta" så har jeg lest blogger, mange blogger. Jeg ler og gråter og blir veldig inspirert av dere fantastisk flinke bloggere der ute.
Jeg er jo veldig glad i interiør, men liker de mer skribente bloggere også.
Min blogg vil bli en lett blanding av meg, min hverdag, interiør, gleder, sorger, tanker og følelser.
Jeg er glad de ærlige bloggene, da føler jeg meg ikke så "mislykka" her i livet.
Jeg blir inspirert av interiørbloggene, men klarer ikke la være å bli litt provosert over hvor lykkelig de fleste virker å være. Men jeg forstår godt at når man har en intriørblogg så skriver man ikke om dritten for å si det sånn...!
Derfor kan jo jeg starte en ny vri av interiørblogging :)

Jeg liker den landlige stilen, shabby chic, romantisk og litt lett blanding av gammelt og nytt. I mitt lille hjem som gjerne skulle vært bittelitt større jobber jeg nå med å gjennomføre stilen jeg drømmer om å ha. Jeg trodde jeg skulle flytte til noe større snart, men det ser ut til at jeg og barna blir boende her en stund, så da er det bare å fortsette å gjøre det vakkert rundt oss.





Det først jeg skal gjøre er å kaste ut spisestuen for å prioritere større plass på stua. I den ene kroken skal jeg "kopiere" Veronicashus og lage min egen skrivekrok i stua, slik at jeg kan kombinere skriving med å være sammen med de andre i stua. Som kvinne kan jeg jo gjøre to ting på èn gang! :)

Nå er jeg i gang med bloggingen min. Det har tatt sin tid, men det har også tatt sin tid å finne ut av ting i livet mitt. Jeg har vel ikke følt meg klar før, og det handler om "alt til sin tid".

Jeg gleder meg til å dele litt av meg og mitt med dere her ute/inne ;-)

Klem fra ~lillema~